Recent Posts

Archive for May 2008

Keganasan dalam hubungan seks

Sebenarnya keganasan yang berlaku dalam hubungan seks ini berlaku sekiranya lelaki tadi tidak mendapat kepuasan dalam hubungan-hubungan sebelumnya. Jadi, mungkin ini salah satu cara dia melepaskan tekanannya.

Ada juga kes lelaki hanya akan dapat kepuasan bila dia menyeksa pasangannya. Dia akan berasa puas dan mencapai orgasma bila melihat pasangannya meraung-raung atau mengeliat kesakitan.

Baginya ini satu kepuasan yang amat sangat. Sebab itulah dia sanggup memukul dan menyeksa pasangan sebelum melakukan hubungan kelamin. Kepuasan hanya akan dirasai oleh pihak lelaki sahaja sedangkan wanita terpaksa menanggung kesakitan.

Malah ada juga kes di zaman kecilnya dia pernah diseksa oleh ibu atau ibu tiri sehingga menimbulkan tekanan dalam dirinya. Jadi dia akan melepaskan tekanan semasa kecil itu melalui pasangannya.

Ada kala pasangannya diikat dan dipukul bertalu-talu sebelum dipaksa melakukan hubungan seks. Lagi kuat pasangan mereka menggelepar, lebih terasa kepuasan bagi mereka. Kelakuan ini yang kita sifatkan sebagai ‘sex crime’

Perlakuan seks

Adakah normal perlakuan seks yang datang secara mendadak dan sukar dikawal?

Sebenarnya nafsu dan keinginan terhadap seks adalah satu yang semula jadi. Sebagai manusia, naluri dan kawalan banyak bergantung kepada latar belakang.

Sebab itu ada sesetengah lelaki cepat terangsang. Malah ada kala mereka gagal mengawal tekanannya. Sebab itu bila mereka terdedah dengan perbuatan seperti menonton video lucah atau membaca buku-buku berunsur seks, mereka mudah hilang kawalan. Berbanding wanita, mereka lebih bijak mengawal nafsu.

Mereka boleh membezakan antara keperluan atau nafsu. Sebab itu kita biasa dengar cerita, wanita yang digantung tak bertali tetapi masih mampu bertahan dari segi keperluan nafsu seks mereka.

Ini berbeza dengan lelaki, mereka biasanya gagal menahan diri bila berkaitan dengan isu seks.

Malah, jika nak dibandingkan diantara pengetahuan lelaki dan wanita dalam bidang seks, wanita selalunya lebih terdedah dengan pengetahuan tentang seks.

Biasanya mereka tidak malu untuk membaca atau mengkaji tentang segala bentuk dan perlakuan seks berbanding lelaki. Lelaki biasanya ego dengan ‘kekuatan’ mereka. Sebab itu ada kala mereka buta dan jahil tentang seks.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...