Recent Posts

Archive for October 2009

Seks terlalu kerap

SOALAN

SAYA berusia 36 tahun dan isteri pula 32 tahun. Kami sangat aktif melakukan hubungan kelamin sehingga menjangkau tiga kali sehari.
Masalahnya, zakar saya menjadi lembik ketika melakukan seks, menyebabkan hubungan kami terganggu.

Untuk pengetahuan doktor, saya tidak makan ubat-ubatan perangsang. Bagaimanakah caranya untuk mengatasi masalah itu? Adakah ubat atau vitamin yang perlu saya ambil?

WAN
Temerloh, Pahang

JAWAPAN

Anda dan pasangan anda aktif dalam hubungan intim dan melakukannya terlalu kerap sehingga kadangkala melebihi batasan dan kemampuan anda.

Anda perlu tahu hubungan seksual yang aktif memerlukan kesihatan tubuh badan dan fungsi badan yang ditahap cemerlang.

Malah, hubungan seksual itu boleh menjadi pendekatan untuk membina dan memantapkan kesihatan badan apabila ia menjadi lancar.

Anda perlu membina stamina dan kekuatan fizikal melalui senaman berkala, selain makan makanan yang seimbang dan menjaga berat badan.

Anda juga boleh mengamalkan pengambilan bahan tambahan yang sesuai untuk membina kesihatan badan dan berdasarkan kajian saintifik dan terkini.

Anda perlu tahu, jika ingin memiliki anggota kelamin yang segar dan sentiasa mantap serta bersedia, anda boleh membelai anggota kelamin setiap hari dengan menggunakan krim pelembap yang diuji keberkesanannya.

Namun, anda juga perlu waspada dengan segala ubat perangsang dalam pasaran yang kebanyakannya mengandungi ubat larangan.

Petua bagaimana mendapat anak lelaki

Ppetua utk dapat anak lelaki antaranya;

1) ketika bersetubuh pancutan mani hendaklah dibuat sebelah kanan isteri. setelah itu ketika tidur isteri mestilah dibaringkan ke kanan iaitu tangan kiri sebelah atas.

2) kalau ikutkan petua cina, ada bulan-bulan untuk mendapatkan anak lelaki @ perempuan. Ia bergantung kepada tarikh lahir isteri dan kitaran haid pada bulan itu. Kau boleh dapatkan jadual itu mungkin di klinik bersalin kepunyaan Dr Cina atau tempat2 feng sui.

Menurut sains pula;

1) Sebelum bersetubuh isteri mestilah membasuh alat kelamin dgn soda bikorbanat yg boleh didapati di kedai atau pharmacy. Ini disebabkan soda bikarbonat ber alkali. Benih lelaki (kromosom Y} lebih aktif didlm situasi beralkali dan benih perempuan (kromosom X} lemah didalamnya.

2) Isteri hendaklah mengelakkan makanan yg berasam dan berasid seperti jeruk, air limau @ orange dsb. Lebih baik mengambil makanan laut.

3) mungkin juga memakan makanan yg masin sedikit

4) jumpalah pakar sakit tuan utk kepastian

Ini cuma apa yg aku tahu dan yg lain bergantung padaNya juga. Selamat mencuba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...