Manafaat seks pada lelaki

Spread the love

Selain daripada memenuhi keperluan batin dan memuaskan nafsu, seks mempunyai banyak kelebihan untuk lelaki dalam menjalani kehidupan seharian.

Antaranya, seks dikatakan;

a) Menguatkan sistem ketahanan tubuh badan dimana dengan adanya orgasma ia akan meningkatkan pengeluran sel-sel darah putih yang akan menentang kesakitan dan penyakit.

b) Memperbaiki tubuh badan melalui regangan dan pergerakan yang terlibat ketika melakukan hubungan kelamin merupakan senaman untuk tubuh badan. la berkesan terutamanya pada otot-otot perut, paha dan punggung.

c) Menurunkan berat badan kerana seks yang bertenaga adalah satu bentuk senaman yang hebat. Dalam satu sessi, kamu boleh membakar kira-kira 200 kalori, yang bersamaan 25 minit di atas Stairmaster, 45 minit berbasikal atau setengah jam berjoging.

d) Membuat wajah berseri-seri dimana kehidupan seks yang hebat akan menjadikan kulit lebih cantik berbanding menggunakan sebarang losen atau ubat. Apabila rang yang kamu sayangi menyentuh dirimu, ia akan kelihatan di wajah. Anak mata kamu membesar dan rona merah kelihatan pada pipi kamu. Ini akan membuatkan wajah kamu kelihatan berseri-seri.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Users who found this page were searching for:

  • main kelentit dan dada